KOMUNA VINA -
taman koliko treba!

Naša vina su nežna, elegantana, tajanstvena i zavodljiva, taman koliko treba.
Baš kao i ptice koje savesno nadgledaju kako raste naše grožđe.
Svaka naša flaša je puna pesme fruškogorskih ptica - svračka, fazana,
crvonorepke, drozda imelaša, sove ušare. A svaka prazna flaša našeg vina
je do kraja ispunjena sećanjima, pričama i novim iskustvima.
Biće nam prava čast da probate naša vina i da se uverite i sami
u naše tvdnje.

Image Image

Chardonnay-

Tajanstven, taman koliko treba

Chardonnay je bogatog i zrelog mirisa, očekuju vas voćne arome kruške, dinje i žutih jabuka, ali i tonovi putera i vanile. Na nepcima sočno, meko i zaokruženo, sa dugom i skladnom završnicom u kojoj se prepliću arome voća i plemenitog hrasta.

Priča o ovom vinu ne bi bila kompletna bez pomena crvenorepke, ptičice koja pesmom ulepšava naš vinograd. Crvenorepka je veoma spretna i hitra, kada skače i leti, a na zemlju retko sleće.

Image
Image

Rajnski rizling-

Radoznao, taman koliko treba

Miris našeg Rajnskog Rizlinga podseća na sveže granny smith zelene jabuke, vinogradarske breskve, koru grejpa sa blagim tropskim notama. A ukus je baš onakav kakav očekuju ljubitelji pravog Rizlinga, sa blago naglašenim kiselinama koje daju lepu notu citrusa. Srednjeg tela, lepe mineralnosti vino ima sasvim lep potencijal za odležavanje.

Fazan je ptica zaštitnica našeg Rizlinga, to je jedna od onih ptica koja se dobro snalaze u letu, ali ništa manje u trku po zemlji.

Muscat Petit Grain-

Nežno sladak, taman koliko treba

Muscat Petit Grain će vas prvo pozdraviti delikatnim mirisom cvetnog karaktera, u kome ćete prepoznati zovu i sitno belo cveće, arome limuna, zelene jabuke i fine sorte svežeg bosiljka. A potom očekujte osvežavajući ukus sa malo nežne slasti podržane razigranim kiselinama i elegantnom cvetnom završnicom.

Nije slučajno što se baš svračak našao na etiketi ovog zavodljivog vina, to su veoma retke ptice koje zavode svog partnera hranom i plesom.

Image
Image

Rose-

Zavodljiv, taman koliko treba

Rose koji zavodi mirisom zrelih jagoda, malina i crvenih ribizli. Baršunaste je mekoće, zavodljive slasti i razigrane voćne svežine koja posle gutljaja dugo ostaje na nepcima. Razvijeno i pitko vino za sve prilike.

Trudili smo se da naš roze bude zavodljiv kao pesma drozda imelaša, najraspevanijeg komšije našeg vinograda.

Merlot-

Arogantan, taman koliko treba

Crvena rubin boja se preliva u bogatu ljubičastu, uz mirise crvenog bobičastog voća. Nepce očekuje meko, sveže vino, gde se voćkaste note idealno komponuju sa notama hrastovog drveta. Prijatna voćna svežina i blaga gorčina ovog vina obećavaju potpunu raskošnost ukusa.

Reč merlot na francuskom znači mala crna ptica. Naš će ipak bolje opisati jedna druga snažna ptica koja vidi bistro i daleko. Za sivog sokola naučnici kažu da je najbrža ptica, a o njegovom bistrom pogledu pišu se pesme.

Image
Image

Cabernet-

Drzak, taman koliko treba

Elegantni i meki Cabernet, srednjeg tela i finih osvežavajućih kiselina osvaja mirisom crvenog voća jagoda i šljiva, dok u osnovi možete osetiti začinske arome pečene paprike, čilija i blage zemljane tonove. Ukus vina je voćan, tanini su blagi, a krasi ga umerena punoća i jako prijatna završnica.

Sova ušara, zaštinica ovog vina je simbol mudrosti i moći predskazanja, a ima nečeg i u tome što je noćna ptica.

Penušavac-

Raskošan, taman koliko treba

Penušavac napravljen od rajnskog rizlinga odiše svežinom sa primarnom notom zrele kruške viljamovke i kore limuna. Mehurići su maili formiraju postojan perlaž, na nepcu prave vatromet. Vino odiše svežinom, živahna kiselina je spremna da se uhvati u koštac sa ozbiljnim jelima, ali je i jedan od najboljih mogućih aperativa uzimajući u obzir da je veoma suvo. Evidentno je da se radi o čistom blanc de blancu. 18 meseci odležavanja u boci na kvascima dalo mu je prelepu svetlo žutu bojut i uspelo je da mu da dovoljno tela da iznese živahnu kiselinu vina.

Image
Image

Muscat / kasna berba-

Nežan, taman koliko treba

Boje starog zlata, već na oko vino obećava. Visok viskozitet i gomila suza koje se veoma sporo spuštaju niz čašu najavljuje kompleksnost. Na mirisu je izražena herbalnost, zova, matičnjak marmelada od kajsije, visok intenzitet mirisa. Na ukusu osetimo visoku količinu šećera, prožeti su ukusom eteričnih ulja pomorandže i livadskog cveća sa izvanrednom završnicom koja traje skoro minut.